Kaskat bakım sayesinde ekonomik açıdan zarar edilmemesi sağlanmaktadır. Zira kombi, zaman ilerledikçe ilk günkü gibi çalışma performansı gösteremeye bilmektedir. Aradan geçen zaman zarfında, fabrikasyon değerlerinde olduğu gibi yüksek verimle çalışamamaktadır. Verimsizlik de hem ısı kaybı hem de aile bütçesine doğalgazın fazla harcanmasından dolayı zarar demektir. Kombi tarafından ısıtılan suyun, tesisat ve petekler üstüne yeterli verimlilikte geçirilememesi, ısı kaybının ana nedenlerindendir.
Teknik Servisin Güven Sağlaması
Kombi bakım konusunda insanların hassas olması gerekmektedir. En az senede bir defa yapılması gereken kombi bakımı, özellikle eylülü ayı ya da sonbahar mevsimi seçilmelidir. Bunun nedenini ise kışa hazırlık aşaması oluşturmaktadır. Kombi bakımı, teknik servis elemanlarına, aynı zamanda yetki belgesi olup olmadığı kontrol edilerek yaptırılmalıdır. Yetki belgesi olmayan ve kombi bakımı yaptığını iddia eden kişilere, kesinlikle cihaza müdahale ettirmemek büyük önem arz eden bir konudur. Yapılacak bakım konusunda ve aşamaları hakkında bilgi vermeyen sözde bakım elemanlarına, sistemi emanet edilmemelidir.
İşini bilen kombi servisi, kombi bakımıyla alakalı işleme, öncelikle kombi kapağını açmadan, sıcak su ile kalorifer sistemini ısıtma testini gerçekleştirmektedir. Bakım öncesi, kombi çalışma verimliliği mutlak surette kontrol edilmektedir. Servis elamanı öncelikle kombi sisteminin hem sıcak su hem de kalorifer yanma durumunu tetkik ettikten sonra sistemi su sızdırmazlık testine tabi tutmalıdır. Bu aşamaların hemen peşinden ise, kombinin kapağını açmalı ve tozlanma durumuna göre, içeriyi tetkik etmelidir. Tozlanmanın aşamaları, miktarı ve çeşidi, teknik servis elemanının incelemesine tabi tutulmalıdır.
Kombi içerisinde bulunan tozlar temizlendikten sonra, kombi sisteminde yer alan elektrik bağlantı noktaları ve de hatları kontrolünden geçirilmelidir. Kombinin baca fanı da hem temizlenmeli hem de kontrol edilmelidir. Hâlihazırda kombi içerisinde bulunan su, hemen boşaltılmalıdır. Ayrıca sistemde bulunan genleşme tankının havası ölçülmelidir. Düşük ise hava basımı sağlanmalıdır. Özellikle brülör temizliğine dikkat edilmelidir.
Ayrıca sistemdeki yanma haznesinde iyice temizlik yapılmalıdır. Ateşleme iyonizasyon elektrotu ise etraflı bir şekilde tetkikten geçirilmelidir. Üç yollu vananın sökülmesi, iyi temizlenmesi ve sonrasında yeniden sisteme entegresi sağlanmalıdır. Gerekli tüm kontroller yapıldıktan sonra da sistemde herhangi bir arıza bulunup bulunmadığı kontrol edilerek, işlem bitirilmelidir. Kaskat kombi bakım için sizler de Buderus servisimizden Ankara geneli tam donanımlı hizmet talep edebilirsiniz.